...

GRATIS VERZENDING vanaf €50

Zomba Pearls

Zomba Pearls

12.00

  • Beschikbaar
  • Levering binnen 2 - 3 dagen. Lees alles over onze levering opties.
  • Verkrijgbaar in 100% plasticvrije verpakking
  • Schrijf je in op onze  nieuwsbrief en we geven je 15% korting op je eerste aankoop.

Meer Over Zomba Pearls


Zomba Pearls is een unieke witte thee uit de Shire Highlands van Malawi, beroemd om zijn zoete aroma dat doet denken aan donkere chocoladetruffels, sandelhout en champagne.

Het smaakprofiel van de thee bevat verfrissende tonen van vers gebakken citroen-meringue, delicate bloemige hints en een romige textuur met een pittige nasmaak.

Met slechts ongeveer 20 kg productie per jaar zijn deze zeldzame, met de hand gemaakte, en donkergroene Zomba Pearls een echte must-try voor theeliefhebbers.

Eigenschappen

Thee klasse: Witte thee
Producent: Satemwa
Land van origine: Malawi
Productiejaar: 2021
Ingrediënten: Camelia Sinensis
Smaakprofiel: Bloemig, Fruitig, Zoet
Caffeïne: Ja

Zetwijze

Hoeveelheid theeblaadjes: 3 gram
Temperatuur van het water: 70°
Infusietijd: 3 minuten
Maximum aantal infusies: 2 keer

Begin by heating water to 70°-80°C, the ideal temperature range to unlock the delicate and nuanced flavours of Zomba Pearls. For a Western-style brew, place about 3 grams of Zomba Pearls into your teapot or infuser (about 250 ml), ensuring there is ample space for the leaves to unfurl and release their essence. Pour the heated water over the leaves, fully covering them, and let them steep for 3 minutes for the initial infusion.

As the pearls slowly open, you can enjoy multiple infusions; the first few can be longer to allow the pearls to start unfurling. Once the leaves begin to open, you can reduce the infusion time, but increase it again for the final infusions.

Zomba Pearls performs exceptionally well when brewed gong fu style in a gaiwan or similar smaller vessel, using around 5-7 grams of leaf. If you prefer a bolder flavour, slightly increasing the water temperature will result in a more pronounced, slightly astringent infusion.

As the leaves unfurl and the infusion takes on a gorgeous amber hue, Zomba Pearls will reveal its complex, evolving profile over multiple steepings, offering a consistently smooth and creamy texture.

Lees meer over hoe je een heerlijk kopje thee kan zetten.

Smaakprofiel

Zomba Pearls is a unique white tea that offers a delightful sensory experience, setting it apart from other white teas. The dry leaves exude a sweet aroma reminiscent of dark chocolate truffles and sandalwood, with a light hint of lightly roasted rock oolongs with their cacao-like toasted and mineral tones.

Enjoy the refreshing flavours of freshly baked lemon meringue, accompanied by a subtle natural sweetness and delicate floral notes, reminiscent of exquisite champagne and meadows abundant with herbs and wildflowers. This progresses to savoury hints and herbaceous, dry hay, and lightly woody notes.

The infusion reveals a clean, beautiful amber colour as the leaves unfurl. This smooth tea has a creamy texture with hints of raisins and tangy zest in the aftertaste. Zomba Pearls is an excellent and highly unusual white tea – a real must-try!

Herkomst

Theeproductie in Malawi, een land ingesloten in het zuidoosten van Afrika, begon al in 1891. Jezuïetenmissionarissen uit Schotland introduceerden Chinese theestruiken via de Royal Botanic Garden in Edinburgh. Hierdoor werd Malawi het eerste Afrikaanse land dat commercieel thee verbouwde. De belangrijkste theegebieden van het land, met name Thyolo, Nkhata Bay en Mulanje, profiteren van grote hoogten, rijke vulkanische bodems en een subtropisch klimaat, wat zorgt voor een ideaal terroir voor theeteelt.

Malawi produceert voornamelijk zwarte thee voor de CTC-markt (cut-tear-curl), bekend om zijn sterke, krachtige smaak en levendige kleur. Maar er is ook een groeiende interesse in groene en andere speciale theesoorten. Als één van de belangrijkste theeproducenten in Afrika is Malawiaanse thee een belangrijk exportproduct dat aanzienlijk bijdraagt aan de economie van het land.

In de schilderachtige Shire Highlands van het Thyolo-district ligt Satemwa Tea Estate, een prachtig domein van glooiende theevelden en ongerepte mahonie bossen. Hier wordt een breed scala aan zwarte, groene, oolong, witte en donkere theeën geproduceerd. De theevelden liggen op een hoogte van 1000-1200 meter boven zeeniveau.

Het landgoed werd in 1923 opgericht door de Schot MacLean Kay en begon als een tabaksboerderij. In 1926 werd het omgevormd tot een theeplantage. De fabriek opende vervolgens in 1937 haar deuren. Historisch gezien richtte veel van de productie van Satemwa zich op de CTC-markt en leverde het aan grote merken zoals Pickwick, Lipton, Tetley en Yellow Label.

Onder leiding van derde generatie boer Alexander Kay en een toegewijd team, waaronder Chisomos Custitomu en Fadson Mandala, heeft Satemwa de focus verlegd naar speciality tea, met de nadruk op vakmanschap en kwaliteit. Het wil de werkgelegenheid behouden en het inkomen van de lokale gemeenschap verhogen. Bovendien is Satemwa één van de laatste onafhankelijke, door families gerunde boerderijen in Malawi.

Het landgoed biedt het hele jaar door werkgelegenheid aan de arbeiders. In 2009 verkregen de kleinschalige boeren een Fair Trade en Rainforest Alliance certificering, waarbij gendergelijkheid en klimaatverandering hoog op de prioriteitenlijst staan. De nadruk op handwerk in plaats van mechanisatie garandeert hoogwaardige ambachtelijke thee.

Lees meer over Satemwa Tea Estate.

Productie

The hand-picked tea leaves are from the Zomba cultivar, with a picking standard of one bud and two leaves.

Since the 1960s, Satemwa has worked hard to develop endemic Malawian cultivars adapted to the unique terroir and specific climate. Ever since then they continue to conduct extensive research on climate change-resistant varieties, creating a unique style for their one-of-a-kind teas.

After hand-plucking and some withering, the hand-rolling technique of Zomba Pearls is unparalleled. It is rare to see any other tea producer creating such an intriguing, tightly wrapped shape of finished tea leaves, which are then carefully dried in a sustainable wood-fueled micro drier.

The leaves possess an almost dreamy and mystical appearance, as if mythological fairies crafted these elliptical dark olive-green cocoons. With only around 20 kg produced each year, Zomba Pearls is a rare gem. It received 2nd place at the 2024 Toronto Tea Festival in the white tea category.

Lees meer over white tea in onze blog.

Bewaring

Het correct bewaren van de Zomba Pearls theeblaadjes is essentieel om de versheid en smaak ervan te behouden. Daarom is het belangrijk dat je ze beschermt tegen de elementen die hun kwaliteit beïnvloeden: lucht, warmte, licht en vocht.

Lees meer over het bewaren van losse theeblaadjes.

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zomba Pearls” te beoordelen
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegKeer terug naar Winkel